De Boekenmakers
website door brill webdesign

Het rode boekje

Over ongesteld zijn

Het rode boekje

“Ik was ‘een grote meid’ geworden. Nou, hoera.” Ruim drie miljoen Nederlandse vrouwen zijn ‘het’ iedere maand. De meesten regelen dat discreet: we hebben liever niet dat iemand het in de gaten heeft. Journaliste Renate van der Bas was nieuwsgierig naar de rituelen van anderen en sprak met tientallen vrouwen over hun eerste keer, over rampen met rode vlekken, seks tijdens die dagen, PMS, maandverbandreclames, culturele verschillen en veel meer. Sommige antwoorden leverden nieuwe vragen op, die ze voorlegde aan gynaecologen, tamponfabrikanten en mensen van de rioolwaterzuivering(!).
We kennen ons lichaam vaak maar slecht: een verrassend boek voor vrouwen van alle leeftijden.

Uitspraken in het boek:
“Je menstrueert misschien wel vijfhonderd keer. Dat is zeven jaar in totaal.”
“Broer, ik bloed! Volgens mij moet er een pleister op.”
“Ik dacht echt dat volwassen vrouwen het iedere dag waren.”
“Mijn moeder gaf me van die uitwasbare lappen, vreselijk.”
“Als een ongestelde vrouw kookt, dan gaat je keel jeuken van haar eten.”
“Een echte schipper bevaart ook de Rode Zee.”

Van Renate van der Bas (1963) verscheen bij De Boekenmakers Overige bestemmingen met reisverhalen die ze maakte voor Het Parool. Ook schreef ze Frankrijk voorgoed en Italië voorgoed, portretten van Nederlanders die naar Zuid-Europa emigreerden.

AUTEUR RENATE VAN DER BAS / FORMAAT 210 x 140 mm / OMVANG 144 PAGINA’S / UITVOERING PAPERBACK / ISBN 978-90-77740-99-6 / PRIJS € 14,95 / NUR 400 / VERSCHIJNINGSDATUM NOVEMBER 2011